«Θα πεθάνω την 1η Νοεμβρίου»: Διχάζει η απόφαση 29χρονης καρκινοπαθούς

Η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο

Όρεγκον
Διχάζει η ιστορία της 29χρονης Αμερικανίδας Μπρίτανι Μέιναρντ, η οποία ανακοίνωσε -μέσω βίντεο που ανήρτησε στο YouTube- ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της, μέσω ευθανασίας, την 1η Νοεμβρίου. 

Αιτία είναι η επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο που διαγνώστηκε στην γυναίκα τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής και της εξήγησαν ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε υποβοηθούμενο θάνατο, υποστηρίζοντας ότι έχει δικαίωμα να «πεθάνει με αξιοπρέπεια».

Η απόφασή της έχει διχάσει την αμερικανική κοινή γνώμη. 

Το βίντεο που ανέβασε στο YouTube έχει ξεπεράσει τις 4 εκατ. επισκέψεις μέσα σε τρεις ημέρες. Σε αυτό εμφανίζεται να λέει ότι αποφάσισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, διότι θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, και να φύγει σε ένα κρεβάτι, ήρεμη, έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους που αγαπά.

Η ίδια υποστηρίζει ότι με την ευθανασία δεν γίνεται αυτόχειρας, απλώς θέλει να πεθάνει με τους δικούς της όρους. «Αν ήθελα να αυτοκτονήσω θα το έκανα νωρίτερα, για να γλιτώσω από τους φρικτούς πόνους» αναφέρει.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, έχει ήδη στα χέρια της τη σχετική συνταγή από γιατρό.

Η Μπρίτανι Μέιναρντ πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ έκανε διακοπές με τον σύζυγό της, τον οποίο είχε παντρευτεί λιγότερο από έναν χρόνο πριν.

Υπέφερε από φοβερούς πονοκεφάλους, οι οποίοι την ανάγκασαν να κάνει εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός.

Η 29χρονη ζούσε στην Καλιφόρνια, όπου δεν επιτρέπεται η ευθανασία και προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της μετακόμισε στο Όρεγκον, όπου ο υποβοηθούμενος θάνατος επιτρέπεται.Newsroom ΔΟΛ
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
«Θα πεθάνω την 1η Νοεμβρίου»: Διχάζει η απόφαση 29χρονης καρκινοπαθούς «Θα πεθάνω την 1η Νοεμβρίου»: Διχάζει η απόφαση 29χρονης καρκινοπαθούς Reviewed by Μη μου πεις on 4:38 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.