Συγκλονίστικο: Χιλιάδες πιστοί σήμερα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου - Εκοιμήθη σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια (ΦΩΤΟΣ)

Στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης πήγαν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου που εορτάζει σήμερα. 

Ένας γέροντας που μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που τον συνάντησαν και συνεχίζει να εμπνέει όλους όσους διαβάζουν μέχρι σήμερα τους λόγους του από τα δεκάδες συγγράμματα που έχουν γραφεί για την οσιακή μορφή του. 


Ένα πνευματικό ανάστημα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα.Διορατικός, ασκητικός, ταπεινός. Το τρίπτυχο των αρετών του. 
Στο λιτό κελί του, μέσα στο δάσος της Παναγούδας στο Άγιον Όρος, έχουν καταφύγει χιλιάδες κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστήμονες έσπευαν να τον δουν για να εξηγήσουν το ανεξήγητο! Διότι ο Θεός είναι αδύνατο να εξηγηθεί με τη λογική και τα μαθηματικά της επιστημονικής γνώσης. Η βαθύτητα των διδαχών του δεν ερμηνεύονται, ούτε κι από γνωστούς κορυφαίους πανεπιστημιακούς που έφευγαν αναπαυμένοι και έκπληκτοι από τον φωτισμένο γέροντα. 


Τιμώντας λοιπόν σήμερα τη μνήμη του Αγ.Παϊσίου, αξίζει να δούμε τι έλεγε για τον Αγ. Πορφύριο αλλά και το αντίστροφο…
Κοινοποιήστε να δουν όλοι πως η ορθοδοξία είναι ζωντανή..

«Απόλαυση ήταν να βλέπει κανείς το πώς ο Γέροντας Παΐσιος και ο Γέροντας Πορφύριος σκεφτόντουσαν ο ένας για τον άλλο.
– Γέροντα, είπε κάποιος αδελφός στον Γέροντα Παΐσιο, θέλω να σας δω για κάποιο μου πρόβλημα που το συζήτησα και με τον Γέροντα Πορφύριο.
– Αν το συζήτησες με τον Γέροντα Πορφύριο δεν χρειάζεται και μ” εμένα, γιατί εκείνος είναι έγχρωμη δορυφορική τηλεόραση, ενώ εγώ είμαι ασπρόμαυρη.
Έτσι ταπεινά φρονούσε ο Γέροντας.
 Κοινοποιήστε να δουν όλοι πως η ορθοδοξία είναι ζωντανή.. Την ευλογία του γέροντα παϊσίου να έχετε.. 
Ο δε Γέροντας Πορφύριος μάς έλεγε:
Η Χάρη που έχει ο Γέροντας Παΐσιος έχει μεγαλύτερη αξία από τη δική μου, γιατί αυτή την απέκτησε μετά από κόπο και ασκητικούς ιδρώτες, ενώ εμένα ο Θεός μού την έδωσε εντελώς δωρεάν όταν ήμουν πολύ μικρός, μόνο και μόνο για να βοηθηθούν οι αδελφοί».
 *Ιερομονάχου Χριστοδούλου, Σκεύος εκλογής, 1996, σελ. 379 θα μας βρείτε στο facebook εδώ--> ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ


Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Συγκλονίστικο: Χιλιάδες πιστοί σήμερα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου - Εκοιμήθη σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια (ΦΩΤΟΣ) Συγκλονίστικο: Χιλιάδες πιστοί σήμερα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου - Εκοιμήθη σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια (ΦΩΤΟΣ) Reviewed by Μη μου πεις on 8:23 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.