Την Κυριακή όλοι στο Λιμάνι του Πειραιά – Υποδεχόμαστε την Παναγία Εκατονταπυλιανή!

Ένα από σημαντικότερα και ιστορικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου, υποδέχεται ο Πειραιάς την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Διαβάστε όλο το διαδικαστικό της υποδοχής.

Ιστορική ημέρα για ολόκληρο τον Πειραιά η ερχόμενη Κυριακή. Ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη Ελληνορθόδοξη Ιστορία.
Η Παναγία Εκατονταπυλιανή, για 2η φορά στη μακραίωνη ιστορία της, »αφήνει» το νησί της Πάρου και μεταφέρεται για 12 ημέρες στο Μεγάλο Λιμάνι της χώρας.
Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη φορά που η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Πάρου »ταξίδεψε» εκτός Πάρου, ήταν τη δεκαετία του ’90, όταν και ταξίδεψε στη Βόρεια Ελλάδα, όταν έβραζε το θέμα του Μακεδονικού, προκειμένου να στηρίξει ποικιλοτρόπως τους Έλληνες της Βορείου Ελλάδας.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ
Η Παναγία μας θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, στηνΠύλη Ε4 στις 17:30 της Κυριακής 16/10 (μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου-στα καράβια της Κρήτης), μεΤορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και τιμές Αρχηγού Κράτους.
Θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές καθώς εισέρχεται στο Λιμάνι Πειραιά η Εικόνα της Παναγίας, όπως επίσης κατά τη μεταφορά της στη γη του Πειραιά, όπου και θα τελεστεί η πρώτη Δοξολογία χοροστατούντων τωνΜητροπολιτών Πειραιά και Παροναξίας κ.κ. Σεραφείμ και Καλλινίκου αντίστοιχα.

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, η εικόνα θα τοποθετηθεί σε όχημα της Πυροσβεστικής και ακολουθώντας πορείας 1.300 μέτρων, συνοδευόμενη από πλήθος κλήρου και λαού, θα φτάσει στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά, όπου και παραμείνει για 12 ημέρες έως και την 27η του Οκτώβρη.
Οι μπάντες του Δήμου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος θα συνοδεύουν την πομπή από το Λιμάνι έως τον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Τροχαία Πειραιά, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρος Λάσκος, έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά τόσο στην υποδοχή και Λιτάνευση της Εικόνας όσο και στην κυκλοφορία των ΙΧ στους γύρω δρόμους.

Η ΕΛΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
Η Ασφάλεια Πειραιά έχει αναλάβει την 24ωρη φύλαξη της Θαυματουργής Εικόνας του Πειραιά.
Επίσης, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες γύρω από το Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έχει τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή και όλα τα Α.Τ. και τα Τ.Α. είναι συντονισμένα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Μεγάλη η συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος, που θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της Εικόνας της Παναγίας από το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα βρίσκονται χιλιάδες Πειραιωτών και όχι μόνο.
Σημαντική και η συμβολή της μπάντας του Λιμενικού που θα παιανίζει μαζί με την μπάντα του Δήμου Πειραιά καθόλη τη διάρκεια της ανθρωποπομπής, από το Λιμάνι του Πειραιά έως και τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στα Ταμπούρια.
Εξίσου σημαντική και η συμβολή του Πυροσβεστικού Σώματος, που διέθεσε το ειδικό όχημα που θα μεταφέρει την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, »σηκώνοντας» σημαντικότατο βάρος της επίσκεψης της Παναγίας της Πάρου στον Πειραιά.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Δήμος Πειραιά έχει αναλάβει τονσημαιοστολισμό των οδών από όπου θα περάσει η Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και την ευθύνη της απόλυτης καθαριότητας των δρόμων, των πεζοδρομίων αλλά και της πλατείας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιά.
Επίσης, η μπάντα του Δήμου Πειραιά, όπως προαναφέρθηκε, σε άψογη συνεργασία με αυτήν του Λιμενικού Σώματος, θα συνοδεύουν μελωδικά την Παναγία στην »προσωρινή κατοικία της» στον Πειραιά.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιά, σημαντικά προσκυνήματα έχουν προσέλθει στον Πειραιά προς ωφέλεια των πιστών, όπως η εικόνα της Παναγίας Έλωνας κλπ.
Όμως, φέτος ο πήχης μπήκε στο πιο ψηλό σημείο, καθώς η Παναγία Εκατονταπυλιανή είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως.
Τόσο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου όσο και οι πιστοί της Ενορίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιστορικές στιγμές που θα ζήσει η ενορία του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων.
Μάλιστα, πριν λίγες ώρες, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στελεχών, στα οποία και διανεμήθηκαν ρόλοι, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες που απορρέουν από τη φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού επισκέπτη!
Το Piraeuspress.gr εξασφάλισε και αποκλειστική φωτογραφία των ανθρώπων που θα διακονήσουν την Παναγία Εκατονταπυλιανή, στα σκαλοπάτια του Αγίου Δημητρίου!
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Την Κυριακή όλοι στο Λιμάνι του Πειραιά – Υποδεχόμαστε την Παναγία Εκατονταπυλιανή! Την Κυριακή όλοι στο Λιμάνι του Πειραιά – Υποδεχόμαστε την Παναγία Εκατονταπυλιανή! Reviewed by Μη μου πεις on 1:33 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.