Τώρα ο ΕΟΦ προειδοποιεί : «Μακριά απο ΑΥΤΟ το φάρμακο ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ζωές»

Τώρα ο ΕΟΦ προειδοποιεί : «Μακριά απο ΑΥΤΟ το φάρμακο ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ζωές»
Απέσυραν φάρμακο γιατί υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης ηπατίτιδας Β
Την ανάκληση της παρτίδας «PAA1P102-AA (exp.30-9-2017)» φαρμάκου «HUMAN ALBUMIN 200G/L BAX. 50ML» αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΦ, η εισφορά πλάσματος που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του βρέθηκε επιμολυσμένη με τον ιό HBV (ηπατίτιδα Β).

«Παρά τα υψηλά περιθώρια ασφαλείας που κατέδειξαν οι σχετικές εκτιμήσεις, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τη χρήση των παραγώγων δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας», τονίζει ο ΕΟΦ.
Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καλεί την εταιρεία Baxalta Greece να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να αποσύρουν τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά……πηγη eimaste-edo.blogspot.gr

Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Τώρα ο ΕΟΦ προειδοποιεί : «Μακριά απο ΑΥΤΟ το φάρμακο ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ζωές» Τώρα ο ΕΟΦ προειδοποιεί : «Μακριά απο ΑΥΤΟ το φάρμακο ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ζωές» Reviewed by Μη μου πεις on 8:20 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.