Έκτακτο Δελτίο - Χάρτης χιονοστρώσεων νομού Αττικής 29-30 Δεκεμβρίου 2016

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης με θυελλώδεις βοριάδες που θα αγγίζουν τα 9b στα ανατολικά αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες (01:00) αρχικά στα βόρεια και μέχρι το πρωί σε όλο νομό μέχρι και τα παραθαλάσσια τμήματα. 
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως σφοδρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στο βόρειο αρχικά κομμάτι του νομού και στα επαρχιακό ημι-ορεινό - ορεινό .
Όλη την Πέμπτη θα επικρατήσει στο νομό χιονόπτωση με σταδιακή βελτίωση από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια. Από εκεί θα κλείσει εκ' νέου ο καιρός και θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις.
Δεδομένης της δριμύτητας των φαινομένων πολλές περιοχές του νομού θα ντυθούν στα λευκά είτε για λίγη διάρκεια είτε για πολύ. Έγινε προσπάθεια για να αποτυπωθεί η ενδεχόμενη χιονόστρωση σε χάρτη για τον νομό  κατά τη διάρκεια των 2 ημερών 29-30 Δεκεμβρίου. 
Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε τα πιθανά ύψη χιονόστρωσης για τον νομό καθώς και ποσοστά σε κάποιες περιοχές που δεν ευνοούνται 100%.

Χιονόστρωση έστω και πρόσκαιρη περιμένουμε και σε τμήματα του κέντρου της Αθήνας για κάποιες ώρες. Πολύ έντονα τα φαινόμενα σε βόρεια και δυτική Αττική. Περιοχές Ασπρόπυργου - Μάνδρας - Ελευσίνας θα πληγούν ιδιαίτερα από έντονες χιονοπτώσεις και θα έχουν σημαντικό ποσό χιονόστρωσης, προσοχή στο οδικό δίκτυο όλου του νομού. Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ύψη χιονόστρωσης αφορούν χιονόστρωση 1 ώρας και περισσότερο. Ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να σημειωθεί δηλαδή χιονόστρωση από τις 06:00 έως τις 08:00 εως 5cm. Περιοχές με περισσότερα ύψη χιονόστρωσης θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια στρωμένου χιονιού όπως τα Β.Προάστεια και τα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Σωτήρης Σιδέρης (ZEUS) meteoclub.gr
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Έκτακτο Δελτίο - Χάρτης χιονοστρώσεων νομού Αττικής 29-30 Δεκεμβρίου 2016 Έκτακτο Δελτίο - Χάρτης χιονοστρώσεων νομού Αττικής 29-30 Δεκεμβρίου 2016 Reviewed by Μη μου πεις on 5:26 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.