Ζητείται ανθρωπιά για 3χρονο αγοράκι στην εντατική του Ωνασείου

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και χρήζει άμεσης επέμβασης και κινητοποίησης τόσο από την πλευρά των γιατρών, όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει να επιτευχθεί με επιτυχία μεταμόσχευση καρδιάς σ' ένα τρίχρονο αγγελούδι, που αυτές τις ημέρες ζει με μηχανική υποστήριξη στο Ωνάσειο.
Ο 3χρονος Δημήτρης Σπηλιώτης από τις 12/12/2016 βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, λόγω ενός επιθετικού ιού που προσέβαλλε την καρδούλα του.

Δυστυχώς, η καρδούλα του μικρού λειτουργεί μόνο με μηχανική υποστήριξη και, όπως όλα δείχνουν, η μόνη λύση φαίνεται να είναι η μεταμόσχευση καρδιάς, κάτι που όμως δεν υποστηρίζεται στην Ελλάδα, αφού, όπως μας εξήγησαν συγγενείς του μικρού αγοριού που επικοινώνησαν με το Newsbomb.gr, επεμβάσεις για βρέφη κάτω των 40 κιλών δεν πραγματοποιούνται στη χώρα μας.
Με τη βοήθεια των Ελλήνων γιατρών, η οικογένεια του μικρού Δημήτρη απηύθυνε αίτημα στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία, όπου εκεί υπάρχει υψηλή τεχνογνωσία για τέτοιες μεταμοσχεύσεις. Ζήτησαν να γίνει μεταφορά του μικρού στην Ιταλία.
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θείο του 3χρονου αγοριού, κ. Παναγιώτη Βακαλόπουλο, ο οποίος μας εξήγησε ότι οι Ιταλοί γιατροί εκφράζουν επιφυλάξεις και επί της ουσίας αρνούνται να γίνει μεταφορά του παιδιού στην Ιταλία, αφού όπως υποστηρίζουν κάτι τέτοιο ενδέχεται να επιβαρύνει επικίνδυνα την υγεία του παιδιού.

Ενδεχομένως, οι Ιταλοί επιστήμονες να έχουν δίκιο σε αυτή την εκτίμηση. Παρόλα αυτά, η οικογένεια του μικρού ζήτησε να έρθει από την Ιταλία ειδικό κλιμάκιο γιατρών, προκειμένου η επέμβαση να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Όπως, μάλιστα, μας τόνισε ο θείος του αγοριού, κ. Βακαλόπουλος «τα έξοδα των γιατρών θα τα αναλάβει η οικογένεια».
Δυστυχώς, η απάντηση από την πλευρά των Ιταλών γιατρών είναι αρνητική.
Η κατάσταση όμως είναι εξόχως κρίσιμη.

Το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε από τους συγγενείς του 3χρονου αγοριού προσπαθεί να βρει διόδους επικοινωνίας, τόσο με τους συντονιστές ιατρούς του Ωνασείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να βρεθεί ουσιαστική λύση για τον μικρό Δημήτρη. πηγή
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η αναμενόμενη ευαισθησία από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να σταλεί επίσημο αίτημα από τις ελληνικές Αρχές στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Ζητείται ανθρωπιά για 3χρονο αγοράκι στην εντατική του Ωνασείου Ζητείται ανθρωπιά για 3χρονο αγοράκι στην εντατική του Ωνασείου Reviewed by Μη μου πεις on 4:26 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.