Έφυγε απο την ζωή αγαπημένος έλληνας ηθοποιός

Έφυγε τα Χριστούγεννα από τη ζωή ο ηθοποιός Θόδωρος Δημητριέφ
Ο Θόδωρος Δημητριέφ γεννήθηκε το 1934. Εκτός από ηθοποιός έκανε και καριέρα στο τραγούδι. Ξεκίνησε τη πορεία του από το Μουσικό Θέατρο. Το 1955-58 τραγουδούσε στις επιθεωρήσεις των Θεάτρων Βέμπο και Αλίκη, καθώς και κοσμικά κέντρα της εποχής «Αστέρια» στη Γλυφάδα και «Μπλε Αλεπού»(οδού Τροίας). Αργότερα τραγούδησε και στα κέντρα «Λαλέουσα», Μπουάτ «Χνάρι», «Belle Maison», «Le Grillon», «Νινέττα».
Το 1959 προσελήφθη για τις ανάγκες της τριλογίας του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη στο Εθνικό Θέατρο και έκτοτε έπαιξε σε αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, κυρίως ως κορυφαίος του χορού της βαθιάς και ιδιαίτερης φωνής του. Η τελευταία του εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο ήταν το 2003-04 στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, ως φάντασμα.
Έπαιξε ως Θόδωρος Δημητρίου το 1961 στη ταινία «Άτλας» σε σκηνοθεσία Ρότζερ Κόρμαν και το 1962 στη ταινία «Ήλεκτρα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.
Το 1964 τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση στο Θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ στο ορατόριο «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και το 1968 στο ορατόριο «Αθανάσιος Διάκος» του Γιάννη Νούσια, που ηχογραφήθηκαν αργότερα από το ΕΙΡ το 1971-72. Το 1984 τραγούδησε στην «Ελληνική Ραψωδία» του Σώτου Βασιλειάδη σε Α εκτέλεση με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού στο «Παλλάς» στις 26 Μαρτίου 1984.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές, χορωδίες και άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016 σε ηλικία 82 ετών.
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Έφυγε απο την ζωή αγαπημένος έλληνας ηθοποιός Έφυγε απο την ζωή αγαπημένος έλληνας ηθοποιός Reviewed by Μη μου πεις on 7:05 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.