Αγιορείτικη συνταγή: Γαλακτομπούρεκο

Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι βούτυρο

4 φλυτζάνια γάλα
3 αυγά και 2 κροκάδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 βανίλιες
Σιρόπι: 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη, 1 φλυτζάνι νερό, 1 λεμονόφλουδα

Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , τα βουτυρώνουμε ένα – ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα καυτό. Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα για να τη δέσουμε. Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα και τη απλώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 οc. Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Αγιορείτικη συνταγή: Γαλακτομπούρεκο Αγιορείτικη συνταγή: Γαλακτομπούρεκο Reviewed by Μη μου πεις on 7:38 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.