ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Επεισόδιο μεταξύ του Λιμενικο Σώματος και ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας που έπλεε κοντά στη Ρόδο, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Daily Sabah.
Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου με την ονομασία M/V ACT, που μίλησε στο κανάλι CNN Türk, η ελληνική ακτοφυλακή ζήτησε από το τουρκικό πλοίο να κατευθυνθεί προς συγκεκριμένο λιμάνι για έλεγχο.
Επειδή όμως ο καπετάνιος Σαμί Καλκαβάν δεν υπάκουσε, τότε η ελληνική ακτοφυλακή τον προειδοποίησε ότι θα άνοιγε πυρ, όπως και έπραξε.
Όπως ισχυρίζεται ο καπετάνιος, αυτή τη στιγμή το πλοίο έχει δεχθεί 16 σφαίρες στο σκαρί του, δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ωστόσο βίωσαν μεγάλο κίνδυνο. Το πλοίο βρίσκεται τώρα σε τουρκικά ύδατα.
Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το συμβάν, για την ώρα, δεν επιβεβαιώνεται από ελληνικής πλευράς και όλες οι πληροφορίες προέρχονται από την γειτονική χώρα, οπότε και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφυλακτικότητα.
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Reviewed by Μη μου πεις on 11:40 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.