ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ Ο …ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ …ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ…..

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Πέθανε στα γενέθλιά του ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης – Η ξεχωριστή ιστορία ενός ήρωα

Ένας πραγματικός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη, ο τελευταίος ένοπλος αγωνιστής της ομάδας του καπετάν Σατανά, ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών.
Ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα στις 20 Οκτωβρίου του 1922 στον Κρουσώνα και κηδεύεται το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα.
Πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης μαζί με τον πατέρα του, που ήταν εθελοντής στους βαλκανικούς πολέμους με πολλά μετάλλια.  Στην περιοχή Τσαλικάκι  – Εσταυρωμένος στη Μάχη τη Κρήτης πολέμησαν Κρουσανιώτες με Επικεφαλής τον καπετάν Σατανά.
Μετά την κατάληψη της Κρήτης το σπίτι του λεηλατήθηκε από τους Γερμανούς. Ο πατέρας του συνελήφθη και ήταν δυο χρόνια στη φυλακή.
Συνελήφθη και ο ίδιος και ενώ τον πήγαιναν για εκτέλεση κατάφερε να δραπετεύσει και συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του Σατανά συμμετέχοντας σε πολλές επικίνδυνες αποστολές.
Στις αρχές του Ιούνη του 1943 ένα μεγάλο μέρος του ένοπλου τμήματος της οργάνωσης αναχώρησε από την παραλία του Αγίου Σάββα για την Αίγυπτο. Εκεί 15 Ιουνίου 1943 κατετάγη στον Ελληνικό Στρατό και την ταξιαρχία του Ρίμινι. Το παρακάτω πιστοποιητικό αποδεικνύει του λόγου το αληθές… Πηγή: cretalive.gr

Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ Ο …ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ …ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ….. ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ Ο …ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ …ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ….. Reviewed by Μη μου πεις on 9:11 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.