Είστε συνταξιούχος; Δείτε πώς θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά σαςΕίστε συνταξιούχος; Δείτε πώς θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά σας
Έτσι θα σας επιστραφούν τα αναδρομικά σας.
Οι συνταξιούχοι, παρά τις μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις, συνέχισαν να υφίστανται κρατήσεις με βάση τα ποσά προ του επανυπολογισμού. Τα ποσά αυτά πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά.
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν αίτηση για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν υποστεί προς τους φορείς ασφάλισης, δηλαδή προς το ΕΤΕΑΕΠ εάν πρόκειται για την επικουρική τους σύνταξη και προς τον ΕΦΚΑ εάν πρόκειται για κρατήσεις που έγιναν στην κύρια σύνταξη. Δείτε το παράδειγμα την αίτησης προς τον ασφαλιστικό φορέα:
«Προς ΕΤΕΑΕΠ
Μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων δεν αναπροσαρμόσατε τα ποσοστά μειώσεων με βάση το νέο ύψος της επικουρικής με αποτέλεσμα να παρακρατείτε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις.
Κατόπιν αυτού ζητώ την επιστροφή των ποσών που εσφαλμένα παρακρατήθηκαν και αποκατάσταση των κρατήσεων όλων των προηγούμενων μηνών».
Αντίστοιχη αίτηση πρέπει να γίνει από τους συνταξιούχους προς τον ΕΦΚΑ για τις κρατήσεις που έγιναν στις κύριες συντάξεις.
Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Είστε συνταξιούχος; Δείτε πώς θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά σας Είστε συνταξιούχος; Δείτε πώς θα πάρετε πίσω τα αναδρομικά σας Reviewed by Τι μας λες; on 10:47 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.